Köksblandare

Våra fina köksblandare finns i en stor mängd olika utföranden i både klassisk och modern design. Alla köksblandarna kommer från olika Europeiska kvalitetstillverkare och håller mycket hög klass på form och funktion. Badex har troligen Sveriges största sortiment av varor för kök och badrum i klassisk stil. Vi har sålt de flesta av våra köksblandare under många år och vet att de håller en hög kvalitet och vi är måna om att köparen ska vara nöjd med resultatet under lång tid framöver.

De flesta av köksblandarna går att beställa i flera olika ytbehandlingar. Detta gäller speciellt de i klassisk stil. Vanligast är köksblandare i kromat utförande men andra möjligheter är guld, mässing med skyddslack, mässing utan skyddslack, borstat nickel, bronserad (eller åldrad mässing som en del kallar ytan), blank nickel, kopparimitation och så vidare. Mer information om detta står i samband med varje blandares produktbeskrivning.

Alla våra köksblandare är utrustade med en modern variant av ventil som är keramisk. Det innebär att köksblandarna med två vred öppnas för fullt genom att vredet vrids endast 90 grader, inte som förr i tiden då man kunder vrida ventilerna flera varv. Köksblandarna med ett grepp är alltid utrustade med keramiska ventiler.

Köksblandare från Europeiska tillverkare är sällan utrustade med diskmaskinsavstängning som ofta efterfrågas. Detta kan i stället lösas på tre olika sätt:
1 Köp till en separat ventil att sätta bredvid köksblandaren. Ventilerna finns i en mängd olika utföranden och det går nästan alltid att hitta en som matchar blandaren.
2 Köp till en specialventil från Damixa som genom en knapptryckning håller vattenflödet öppet i tre timmar från aktivering.
3 Låt din rörläggare montera en separat ventil (balofix eller liknande) lättåtkomligt monterad t.ex. under diskbänken. 

Alla köksblandare går att hitta under produktmenyerna ovan. Observera att bilderna nedan endast visar ett urval.