Duschset

Vi marknadsför ett flertal olika duschset med eller utan taksil i både klassisk och modern stil. Duschseten är alla tillverkade i Europa och håller mycket hög klass på form och funktion. Alla våra leverantörer har funnits länge på marknaden vilket borgar för god kvalitet. Badex har troligen Sveriges största sortiment av varor för kök och badrum i klassisk stil.

Flera av duschseten går att beställa i flera olika ytbehandlingar. Detta gäller speciellt de i klassisk stil. Vanligast är kromat utförande men andra möjligheter är guld, mässing med skyddslack, mässing utan skyddslack, borstat nickel, bronserad (eller åldrad mässing som en del kallar ytan), blank nickel, kopparimitation och så vidare. Mer information om detta står i samband med varje duschsets produktbeskrivning.

Duschseten finns normalt som enklare variant med en handdusch som kan fästas på en stång på väggen eller en lite mer avancerad sort med taksil. Duschseten med taksil är oftast utrustade med en stor sil vilket göra att känslan blir lite som att stå i regn. Varianten med taksil har i stort sett alltid också en handdusch som kopplas på genom att koppla om en omkastare.

Flera duschset säljs endast kombinerat med duschblandare. I stort sett alla våra duschblandare är utrustade med en modern variant av ventil (keramisk). Det innebär att duschblandarna med två vred öppnas för fullt genom att vredet vrids endast 90 grader, inte som förr i tiden då man kunde vrida ventilerna flera varv. Duschblandare med ett grepp är alltid utrustade med keramiska ventiler och i vissa fall även termostat.

Duschkarsblandare från Europeiska tillverkare följer nästan alltid den Europeiska standarden med 150 c/c mellan inloppen och lekande R20 mutter på blandaren. I ett fåtal fall används även andra mått (160 eller 175 c/c) eller andra anslutningsmetoder. Mer om detta finns specificerat i beskrivningen för varje blandare.

Blandarfästen medföljer normalt inte till duschblandarna eftersom blandarfästen anpassas efter hur rören dras (synligt eller dolt) och vilken typ av rör som används. Alla blandarna kan anslutas till både synliga och dolda rör bara rätt typ av blandarfästen används.

För att komma till hela listan av duschset använd produktmenyerna ovan. Observera att bilderna nedan endast visar ett urval. Fler varianter finns under produktmenyerna.

Mer i denna kategori:
« Toaletter Tvättställ »